Európai Unió

Európai Uniós támogatásból megvalósult fejlesztés

A kedvezményezett neve: Gyula Autóház Autójavító és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Gyula Autóház Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: A Kedvezményezett 9 232 361 Ft, azaz kilencmillió-kétszázharminckétezer-háromszázhatvanegy Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés keretében egy napelemes rendszer telepítése valósult meg hálózati villamosenergia-termelés céljából, a fejlesztésben érintett épületek és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához. Az épületekben a villamos energiafelhasználás nagy, mivel a szervízben elsősorban villamosenergiával működő gépekkel dolgoznak. Az éves fogyasztás: 67 042 KWh/év.

A megvalósítási helyszín a Csabai út 9. szám, amelynek a fő helyrajzi száma a 6650.

A felhelyezettt napelemes rendszer megfelel a megújuló energiát termelő berendezések és rendszerek beszerzéséhez és működtetéséhez nyújtott támogatások igénybevételének műszaki követelményeiről szóló 55/2016. (XII. 21.) NFM rendeletben (a továbbiakban: 55/2016. (XII. 21.) NFM rendelet) foglalt előírásoknak.

Megújuló energiaforrások felhasználására irányult a beruházás, konkrétan napelemek telepítése valósult meg, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. A megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználásával cégünk is hozzájárul a zöldgazdaság fejlesztéséhez. Valamint a projekt megvalósulása hozzájárul a Nemzeti Reform Programban kitűzött 92 PJ 2020-ra elérhető primerenergia-megtakarítási célérték eléréséhez.

A fejlesztés keretében napelemes rendszer telepítése valósult meg hálózati villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épületek és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához. A háztartási méretű kiserőmű mérete 56,96 kWp. A napelemek teljesítménye 320Wp/panel, összesen 178db napelem került telepítésre. Fejlesztés elszámolható költsége 16 786 112 Ft.

A projekt befejezési dátuma: 2021.02.02.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00501